Święta Bożego Narodzenia to czas spotkań w gronie rodzinnym i firmowym.

Specjalnie na tę okazję Restauracja GALERIA SMAKU w Świętochłowicach przygotowała wyjątkową ofertę. Polecamy naszym klientom zorganizowanie:

 

 

  • spotkania świątecznego w Restauracji GALERIA SMAKU (restauracja pomieści grupy do 50 gości)

 

  • spotkania świątecznego w siedzibie klienta (dowóz potraw gratis na terenie miast...)

  • Przyjmujemy zamówienia na potrawy wigilijne dla klientów indywidualnych. Odbiór 23 grudnia. Menu na potrawy wigilijne do zamówienia dostępne u managera 0/531-431-301

     

Smak karpia i zapach świeżych pierniczków sprawią, że poczujecie Państwo magię rodzinnych świąt nie tylko w swoim domu, lecz również we własnej firmie.

Dzięki tego typu spotkaniom mają Państwo możliwość w szczególnie odświętny sposób złożyć sobie wzajemne życzenia, podsumować miniony rok pracy i spędzić z współpracownikami wspólne świąteczne chwile.

 

Ugościmy Państwa staropolską gościnnością przy wspaniale nakrytym świątecznym stole, akompaniamencie kolęd, choince i blasku świec!!!

 

 

MENU WIGILIJNE:

 

 

Przystawką rozpoczniemy ucztowanie:

 

  • Tatar ze śledzia z nutą cytrynową na grzance

    z czerwoną pastą pesto 9zł/os.

  • Róża z łososia na sałacie lodowej z mozzarella

    i suszonymi pomidorami z sosem Gremolate 15zł/os.

  • Ryba po grecku 8zł/os.

  • Pasztet świąteczny z żurawiną 8zł/os.

  • Ziemniak pieczony z śledziem w dwóch odsłonach:

    w śmietanie i w sosie koperkowym 8zł/os.

 

Potem zagości zupa:

 

  • Barszcz czerwony z uszkami wigilijnymi 9zł/os.

  • Krem z leśnych grzybów z paluszkami pszennymi 8zł/os.

  • Rybna z kluseczkami kładzionymi 8zł/os.

 

 

Główna uczta wigilijna:

 

  • Karp smażony w panierce tradycyjnej,

    puree ziemniaczane z koperkiem,

    wigilijna biała kapusta z grzybami 25zł/os.

  • Dorsz smażony w panierce słonecznikowej,

    puree ziemniaczane i koperkiem,

    wigilijna biała kapusta z grzybami 20zł/os.

  • Karp duszony w śmietanie, tymiankowe ziemniaczki,

    wigilijna kapusta z grzybami 26zł/os.

  • Schabowe sakiewki nadziewane kremowym

    serkiem Camembert i żurawiną w sosie z białego wina,

    białe kluseczki, czerwona kapusta 22zł/os.

  • Kaczka Confit (udko lub pierś) w towarzystwie

    pieczonego jabłka z białymi kluskami

    i zasmażanymi buraczkami 32zł/os.

  • Ragout wołowe w sosie piernikowym

    z puree korzennym i tagliatelle

    marchewkowym z nuta pomarańczową 31zł/os.

 

Staropolskim zwyczajem dołożymy smakowite dodatki:

 

  • Kapusta z grzybami 5zł/os.

  • Kapusta z grochem 5zł/os.

  • Czerwona kapusta 5zł/os.

  • Ziemniaczki smażone w aromacie tymianku 5zł/os.

  • Puree ziemniaczane korzenne 5zł/os.

    (w aromacie gałki muszkatołowej i goździków)

  • Puree ziemniaczane z koperkiem 5zł/os.

  • Kluski białe 5zł/os.

 

 

Małe przekąski po uczcie wigilijnej:

 

  • Deska mięs pieczonych 8zł/os.

    (80 gr./os. każdego rodzaju z mięs:

    schab pieczony ze śliwką ,

    świąteczny pasztet z żurawiną,

    roladka drobiowa faszerowana szpinakiem,

    indyk z morelą w panierce makowej,

    roladka ze schabu nadziewana grzybami i orzechami)

  • Terrina z łososia

    min. zamówieniowe 7 os./1 plater 9zł/os.

  • Ptysie nadziewane szynką parmeńska i mascarpone 2szt./os. 6zł/os.

  • Carpaccio z pieczonego schabu

    z sosem tuńczykowo – kaparowym min. zamówieniowe 5 osób 7zł/os.

  • Pstrąg w galarecie porcja 300-400 gr 35zł/1szt.

  • Sałatka warzywna w kruchych babeczkach (2szt./os.) 6zł/os.

 

A jakby wszystkiego było mało, podamy słodkości:

 

  • Serniczek na ciepło z lodami waniliowymi

    i musem wiśniowym 12zł/os.

  • Ciasta pieczone 1 porcja/1 os.

    (mieszanka: makowiec, sernik, jabłecznik) 8zł/os.

  • Patera ciasteczek korzennych i pierniczków świątecznych 5zł/os.

  • Makówki śląskie 5zł/os.

  • Kompot z suszonych owoców (serwowany w dzbankach) 3zł/os.

  • Kawa/Herbata bez ograniczeń 5zł/os.

  • Napoje zimne (liczymy 0,5 l./ osobę) woda w karafce 10zł/1l.

sok w dzbanku 16zł/1l.

 

Kalkulacje dla Państwa dokonamy po wybraniu konkretnego MENU.

 

Zapraszamy do kontaktu pod numerami telefonu:

 

032/ 445-02-12

0/531-341-401

 

RESTAURACJA J. BRACHMAŃSKI

Aktualności

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

REZERWACJE
tel. 32 445 02 12